Sekteleider

Naam: Sekteleider
Alliantie: Neutraal
Rolomschrijving: Vóór elke lunch stuurt de Sekteleider een privébericht naar de spelleiding met daarin de naam van de speler die hij wil bekeren tot zijn sekte. De Sekteleider wint in zijn eentje het spel wanneer alle nog in leven zijnde spelers tot de sekte behoren.
Bijzonderheden: Wanneer iemand bekeerd wordt tot de sekte, krijgt de betreffende speler daar bericht van. De sekteleden weten niet wie de sekteleider is. Ook kennen de sekteleden elkaar niet. Wanneer de Sekteleider sterft, verlaat iedereen automatisch de sekte. Wanneer iemand bekeert wordt tot de sekte, behoudt die speler gewoon zijn eigen alliantie en rolkrachten.

Variant:
– De sekteleden winnen mee.
– De Sekteleider deelt een board met de sekteleden en ze winnen als team. Wanneer de Sekteleider sterft, blijven de andere sekteleden nog onderdeel van de groep, en kunnen alleen winnen door als enige over te blijven.
– Wanneer iemand bekeert wordt tot sektelid, verliest deze zijn oorspronkelijke alliantie en rolkracht. Vanaf nu is deze speler een neutraal sektelid.

Posted in Neutrale rollen and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *