Interview met forumoprichtster Red!

In april bestaat wakkerdam.net al 2 jaar. Het begon allemaal met Red, ook wel Anouk. Zij richtte het forum op en creëerde een online plek voor vele weerwolvenfans. Benieuwd waarom Anouk dit forum begon? Lees dan snel verder!

Waarom ben je dit forum begonnen?
Ik was al enkele jaren een groot liefhebber van Weerwolven van Wakkerdam. Ik speelde het spel online op een forum waar Weerwolven van Wakkerdam bijzaak was. Toen het spel daar minder populair begon te worden, ben ik op zoek gegaan naar een andere plek om het spel online te kunnen spelen.

De fora die ik daarbij tegenkwam vielen veelal af om twee redenen: óf ze waren niet erg actief (om niet te zeggen uitgestorven), óf het waren fora waar ik in feite niets te zoeken had en waar Weerwolven van Wakkerdam bijzaak was. Op dit soort fora is het ook altijd vreselijk behelpen als spelleider: vaak heb je maar één topic tot je beschikking waar alles (van spelregels tot gebeurtenissen in het spel tot de dagelijkse discussie) plaatsvindt. Juist een forum dat volledig draait om Weerwolven van Wakkerdam maakt zo veel meer mogelijk. Daarbij is een afgesloten weerwolvenforum wel het minste.

Ook kwam ik een groot en levendig forum tegen waar sinds jaar en dag het spel wordt georganiseerd. Hier heb ik me dan ook aangemeld en eens een spelletje meegespeeld, maar er waren een aantal zaken die ik daar minder aantrekkelijk vond. Ten eerste het verhalende aspect: role playing is op dat forum heel belangrijk, terwijl Weerwolven van Wakkerdam daar voor mij niet om draait. Ten tweede vond ik het forum als nieuw lid niet erg laagdrempelig en miste ik grote delen van de speculatie, die voornamelijk tussen vaste leden onderling plaatsvond. Ten derde werd (en wordt) daar gewerkt met een vaste groep spelleiders, en had ik volop ideeën voor spellen die daar nooit zouden passen en waarschijnlijk ook nooit tot uitvoer zouden zijn gebracht.

Al met al zag ik voldoende kansen voor een nieuw forum: actief, laagdrempelig, zonder (of met minimale) role playing en met volop de mogelijkheden om spannende, “andere” spellen te organiseren. Websites kennen voor mij geen geheimen en een eigen forum had ik ook al eerder beheerd, en dus was de beslissing om zelf een forum op te starten snel gemaakt.

Wat onderscheidt dit forum van andere weerwolvenfora?

De belangrijkste verschillen zijn denk ik dat Wakkerdam.net spelleiders volop de ruimte geeft voor spannende spelopzetten en dat in principe iedere ervaren speler ook in de gelegenheid wordt gesteld om spellen te leiden. Spelleiders zijn niet gebonden aan vaste rolomschrijvingen, rollen, deadlines of spelregels, maar kunnen daarin volop variëren. Dat maakt dat geen spel hetzelfde is op Wakkerdam.net.

Ook proberen we een laagdrempelig forum te zijn. Role playing is niet nodig (wordt meestal met mate toegestaan) en de dagelijkse discussie is ook voor nieuwe spelers goed toegankelijk omdat deze meestal plaatsvindt in het speculatietopic en minder (of zelfs helemaal niet) via privé-contacten met andere spelers. Als nieuw lid val je dus niet buiten de discussie.

Tot slot is een belangrijk punt de minimumleeftijd op het forum. We hebben op een gegeven moment voor nieuwe leden een leeftijdsgrens ingesteld op 18 jaar (voor nieuwe leden met een aanbeveling van bestaande leden: 16 jaar). Hierdoor kun je in de spellen pittige discussies voeren op een redelijk gelijkwaardig niveau. Recent zijn we gestart met een jongerenforum omdat ook de jongelui duidelijk belangstelling hebben voor Weerwolven van Wakkerdam. Zij kunnen sinds kort terecht bij de Welpen.

Wat wil je nog bereiken met dit forum?
Ik hoef niet zo veel meer te bereiken. Het forum loopt leuk, heeft ontzettend fijne en goede spelers en ik denk dat iedereen over het algemeen tevreden is met de manier waarop we op dit forum het spel spelen. Wat mij betreft gaan we gewoon lekker zo door en organiseren en spelen we samen nog vele onvergetelijke spellen.

Wat is je leukste herinnering aan dit forum?
Ik denk dat dat de allereerste meeting van het forum is, waarbij we met z’n allen gekampeerd hebben op de boerderij van één van de leden van het eerste uur. Een onvergetelijk gezellige meeting waarop we ervoeren hoe een online groep ook in real life direct goed klikt. Daarnaast denk ik aan diverse andere meetings, fijne vriendschappen die ik aan het forum te danken heb en vele onvergetelijk leuke spellen, met als top 5 het spel met verbonden (WvW #16), het boerderijspel met de anonieme accounts, de eerste Sinterklaaseditie, het circusspel met de briljante lunchactie van Jorr, het eerste Dolhuis-spel waarbij ik het bijna in mijn broek deed van het lachen om de verhaaltjes van Mallory Knox en The Nightmare Before Christmas van Gaya, waarbij ik het nog nooit zo vreselijk heb gevonden om dood te gaan. Heb je meegeteld? Goed opgemerkt, dat waren er inderdaad zes!

Posted in Nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *