Apostaat

Naam: Apostaat
Alliantie: Slecht
Rolomschrijving: De Apostaat stuurt vóór elke lunch een PB naar de spelleiding met de naam van de speler die hij wil beschermen. Deze speler is dan beschermd tegen het visioen van zienende rollen.
Bijzonderheden: Wanneer de bescherming slaagt, krijgt de Ziener te horen dat het visioen is mislukt en de Dorpsgek ontvangt maar twee van de drie allianties. Wanneer de Apostaat’s actie succesvol is, krijgt hij hier bericht van en mag hij de dag erna niemand beschermen. Hij mag ook niet de lunch insturen, maar heeft wel boardtoegang. De Apostaat mag niet tweemaal op rij dezelfde persoon beschermen.

Variant:
– De Apostaat mag wel gewoon de lunch insturen, hij wordt dan de Apostaatwolf genoemd.
– De Apostaat laat het visioen niet mislukken, maar kan eenmalig (of vaker) bepalen welke alliantie de Ziener te zien krijgt, ongeacht welke speler hij opvraagt. Deze kracht is niet aan bescherming onderhevig.
– De Apostaat laat het visioen niet mislukken, maar kan eenmalig (of vaker) de naam van een speler insturen. De Ziener denkt dan dat hij zijn eigen target bekijkt, terwijl hij de rol/alliantie van de door de Apostaat ingestuurde speler te zien krijgt.

Posted in Slechte rollen and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *