*

OfflineWakkerdam

  • Administrator
  • 11
    Newbie
  • Online: Offline
    • Bekijk profiel
Spelleiden op Wakkerdam.net
« Gepost op: 17 april 2017, tijdstip: 13:06 »
Spelleiden op Wakkerdam

Op Wakkerdam mag elk lid spellen leiden, maar daarvoor zijn wel een aantal regels. Deze regels zijn opgesteld om de kwaliteit te waarborgen. We hebben ervaren, zelfstandige en basisspelleiders. Zij hebben al meerdere spellen geleid en hebben aangetoond het spelleiden te beheersen. Wat voor spellen zij precies mogen leiden, kun je vinden in het desbetreffende topic. Om een medespelleider te vinden, kun je in dit topic een oproepje doen of iemand persoonlijk benaderen. Voor leden die niet op deze lijst staan, staat hieronder uitgelegd onder welke voorwaarden zij mogen leiden.

Je eerste spel leiden
Je eerste spel leid je altijd met een ervaren spelleider. Je stuurt een PB naar de ervaren spelleider waarmee jij wil leiden (of zet een oproep in het spelleidergezocht-topic, maar meestal werkt persoonlijk benaderen beter). Heeft de spelleider toegezegd, dan kunnen jullie ervoor kiezen om samen een spel op te zetten of jouw eigen spelopzet na te kijken en te leiden. Dit is iets wat je overlegt met de ervaren spelleider, er zijn geen regels voor. We raden je wel aan om je eerste spel een basisspel (*) of een normaal spel (**) te leiden. Indien je een ervaren spelleider hebt gevonden die mee wil leiden, stuur je een bericht naar Tijmen en Labello om op de spelplanning te komen. Hoe dat precies werkt, kun je vinden in het topic over  spelplanning. Zodra je spelleidersrechten hebt, zul je ook toegang krijgen tot het spelleidersboard, waarop duidelijk staat aangegeven hoe je moet omgaan met ledengroepen, boards, etc. Om spelregels op te stellen, kun je gebruik maken van de handleiding voor spelregels.

Je hebt al eerder geleid
Indien je al eerder hebt geleid, maar nog niet op de spelleiderslijst staat, mag je zowel met ervaren als zelfstandige spelleiders samen leiden.

Heb je vragen over het leiden van een spel, dan kun je Tijmen en/of Labello een berichtje sturen.

Pinned topics

    Pinned topics